Struccfészek gyerekház

Facebook elérhetőség

 

 

 

 

 

  • A projekt azonosítószáma: EFOP-1.4.3-16-2017-00030
  • A támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.08.29.

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény

 

 

Cím: Struccfészek Biztos Kezdet Gyerekház

 

2019.08.29.

 A Struccfészek Biztos Kezdet Gyerekház a Széchényi 2020 program keretében valósult meg. A „Jó kis hely – Biztos Kezdet Gyerekházak és kistelepülési komplex gyerekprogramok támogatása „elnevezésű és EFOP-1.4.3-16 kódszámú pályázati felhívásnak megfelelően.

A fejlesztés célja, hogy a gyerekek szempontjából hátrányos helyzetű településeken, különösen a 3 év alatti korosztály részére az esélyek megalapozásának támogatásával biztosításával a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés. Az óvodáskor alatti gyerekek és szüleik számára a szociális és kulturális hátrányok kompenzálása.

A beruházás 40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg, Tetétlen községben a Rákóczi utca 28 szám alatti ingatlanban.

A megvalósító:Tetétlen Községi Önkormányzat

 A fejlesztés során belső építési munkák, festés-mázolás, és a gyerekek és szüleik minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférését biztosító eszközök, készségfejlesztő játékok beszerzése valósult meg.

A fejlesztés eredményeként a Gyerekház 2018. november 1-én átadásra került.

 Az intézmény szolgáltatásait igénybevevő gyerekek és szüleik megismerték és megszerették a gyerekház előnyeit, ami a szabadidő hasznos eltöltése mellett új , a hétköznapi életben hasznosítható ismereteket is nyújt az élet számos területén, biztosítva ezzel a felzárkóztatást számukra.

 

A beruházásnak köszönhetően Tetétlen Községi Önkormányzat 3 új munkahelyet teremtett.

 

A projektről bővebb információt a https://tetetlen.hu/struccfeszek-gyerekhaz/ oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

 

+36-54/712-000: