Homoktövis feldolgozó üzem kialakítása

TETÉTLEN, ZÖLDFASOR U.11. homoktövis feldolgozó üzem- és bemutatóterem KIVITELEZÉSE

PROJEKT ADATAI

Projekt címe: Tetétlen, Zöldfasor u.11 Homoktövis feldolgozó üzem- és bemutatóterem kivitelezése Gazdaságélénkítő Program keretében megvalósuló egyéb mintaprogramként
Projekt azonosítószáma: BM/13180-4/2020
Kedvezményezett: Tetétlen Községi Önkormányzat
Helyszín: Tetétlen, Zöldfasor u.11. szám alatti telephely
Összköltség: 200.000.000 Ft
Támogatás összege: 200.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt kezdete: 2020.09.14.
A projekt várható befejezése: 2021.05.13.
Közreműködő szervezet: Belügyminisztérium

A PROJEKT LEÍRÁSA

A projektről röviden: A tetétleni telephelyű homoktövisfeldolgozó üzem és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítása mellett megújuló energiarendszert, emissziócsökkentést és vízmegtakarításra épülő technológiát kívánunk kialakítani. A pályázat keretében innovatív géppark vásárlására is sor fog kerülni a homoktövis feldolgozás céltevékenység értéknövelése céljából.

A projekt részletei: Az önkormányzat által tervezett homoktövisfeldolgozó üzemet Tetétlen, Zöldfasor u.11. számú önkormányzati tulajdonban álló ingatan területén kívánjuk megvalósítani. A projekt keretében az üzem kialakítását, a feldolgozáshoz szükséges gépek beszerzését, 5 fő munkavállaló foglalkoztatásának bér- és járulékköltségeit, valamint a projekt megvalósításához szükséges általános költségek elszámolását tervezzük.  A projekt fő eleme az üzem- és bemutatóterem építése. A kialakítás során nagy hangsúlyt fektetünk a magas színvonalú alapanyagok használatára és a professzionális kivitelezésre ezzel is törekedve a hosszú távú, időtálló és minőségi működésre. A kivitelezés mellett a gépek kiválasztásakor is elsődleges szempont azok minősége, teljesítménye és meghízhatósága, valamint a költséghatékonyság. A fejlett gyártási technológia révén a termelés felgyorsul, ezáltal költséghatékonyabb a végtermék előállítás. A projekt keretében legalább 10 %-os fajlagos vízmegtakarítási eredményező technológia kerül kiépítésre.

 

2020.10.12.

 

Sajtóközlemény

Gazdaságélénkítő program keretében megvalósuló egyéb mintaprogram keretében „Homoktövis feldolgozó üzem- és bemutatóterem” kialakítása Tetétlen községben

 

Tetétlen Községi Önkormányzat Gazdaságélénkítő Program II. ütemében 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Homoktövis feldolgozó üzem- és bemutatóterem kialakítására. Támogatási intenzitás: 100%, mely támogatási összeg tartalmazza az épület kialakításának, a gyártógépsor beszerzésének, valamint a projekt keretében foglalkoztatott munkavállalók munkabér és járulékköltségeit.

Projekt megvalósulásának ideje: 2020.09.14-2021.05.13.

Program keretében alkalmazott munkavállalók száma: 5 fő

 

A beruházást követően helyi foglalkoztatási lehetőségek biztosítása mellett, településünkön adottá válik a korszerű és nagy kapacitású homoktövis termékek előállítása a piai igényeknek megfelelően.

 

A projekt keretében Tetétlen, Zöldfasor u.11. szám alatt 399,76 m2 bruttó alapterületű, korszerű, energiahatékonyan üzemelő homoktövis feldolgozó üzemet és bemutatótermet alakítunk ki.

 

 A projektről bővebb információt a www.tetetlen.hu oldalon olvashatnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További információ kérhető:

Tetétlen Községi Önkormányzat

06-54/712-000, tetetlen.pmh@gmail.ccom