Felhívás – 70 év feletti Tetétleni Lakosok

 

Tisztelt 70 év feletti Tetétleni Lakos társaim!

Az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III) szóló 46/2020. (III.16.) Korm. rendelet 2.§ (1) bekezdésé szerint „A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy a lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.” Ugyanezen szakasz (2) bekezdése úgy rendelkezik, hogy”Ha a 70. életévét betöltött személy az (1) bekezdésben foglaltakat vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének a feladata.”

Tisztelettel kérem, hogy valamennyien vegyék számba, hogy családtagjaik, ismerőseik, barátaik hogyan tudnak segítséget nyújtani ebben a nehéz időszakban. Ha erre nincs lehetőség és vállalja, hogy a lakóhelyét nem hagyja el és az ellátásának megszervezésére igényt tart, jelezze Székelyné Tóth Judit intézmény egység vezető asszony (06-70/613-1295) elérhetőségén. Ezt követően a részletekről egyeztetésre kerül sor.

Jelenleg a legfontosabb az időskorúak védelme, támogatása. Mivel az állampolgárok egészségének védelme érdekében a személyes ügyintézést minimalizálni szükséges, a 70 év feletti veszélyeztetett korosztályból ténylegesen segítségre szorulók gyors, és biztonságos felmérése érdekében olyan elektronikus űrlapot tettünk közzé, amelyen az érintetteken kívül akár családtagok, ismerősök, akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt ha egy idős embernek segítségre van szüksége.

Az űrlap pár egyszerű lépés végrehajtásával benyújtható az e-önkormányzat portálon.

 

Tetétlen, 2020. március 17.

                                                                    Borbélyné Fülöp Hajnalka sk.
                                                                                  polgármester